Villa T. | Zevenbergen

Over dit project:

Villa T. is een ontwerp voor een moderne eigentijdse villa in Zevenbergen. Deze villa wordt gebouwd in en bestaande bungalowwijk. Het voordeel hiervan is dat de villa al mooi in het groen ligt. Om de relatie met de tuin en het binnen – buiten gevoel te versterken hebben alle ruimten grote raampartijen gekregen van Minimal Windows.

 

De villa is bijzonder vanwege haar mooie zichtlijnen en de relaties binnen – buiten, het minimalistisch design, de sterke horizontale lijnen in de gevel en de hoogwaardige materialen. Het kleurenpallet is zowel binnen als buiten op elkaar afgestemd. Wit voor alle gevelstucwerken in combinatie met barnwood en bruin/antraciet kleurige natuurstenen gevelbekledingen.

 

Deze villa wordt levensloopbestendig met alle voorzieningen op de begane grond, op de verdieping 2 extra gastenslaapkamers en een badkamer.

 

Automatisering en Energie:

De villa is energie neutraal door toepassing van hoogwaardige isolatie, triple beglazing met screens, een goed gedetailleerde gebouwschil, een lucht-water warmtepomp, een luchtbehandeling met warmteterugwinning en uit het zicht liggende zonnepanelen. De duurzame warmte via vloerverwarming met clima level zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te regelen. Dankzij de toegepaste domotica kunnen alle systemen en installaties bediend worden. Via centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden.

De terughoudende detaillering in combinatie met de vorm en de gekozen materialen maakt deze urban villa  een eigentijdse, maar passende verschijning aan de bosrand.

Datum

Ontwerp 2019

Ontwerp

Clark Teensma

Opdrachtgevers

Particulier

Bekijk onze andere projecten:

Villa VAW. | Bosch en Duin

Villa VAW. | Bosch en Duin
N-House | Dorst