Restyling Villa B. | Oisterwijk

Over dit project:

 

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding voor het renoveren en restylen van een bestaande woning in Oisterwijk.

 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa;

Deze klassieke rietgedekte villa met een modern interieur ligt in een bosrijke omgeving van Oisterwijk. Verliefd op de plek en de centrale ligging in het land was de keuze voor de opdrachtgevers snel gemaakt. Bij deze intensieve restyling is alles, behalve de bestaande buitenmuren en de rieten kap, vervangen. Zo werden de gevels opnieuw ontworpen met minimale, grotere raampartijen en zijn alle buitengevels volledig ’ingepakt’ met isolatie en gevelstucwerk. Deze aanpak geeft de villa een eigentijds beeld en verhoogd niet alleen de isolatiewaarde van het huis in het kader van de gewenste duurzaamheid maar versterkt ook de relatie binnen-buiten en laat de moderne smaak zien van de bewoners passend bij het interieur.

 

Het interieur is samen met de opdrachtgevers in een strakke maar warme stijl ontworpen. Op de begane grond zijn de ruimtes zoveel als mogelijk met elkaar in een open verbinding gebracht en is de relatie met de tuin geoptimaliseerd. Eyecatchers bij binnenkomst zijn de hoge hal met vide en zwevende traptreden uit de wand en de riante woonkamer in halfopen verbinding met de eetkamer en de keuken. Centraal element is de op maat ontworpen gashaard met tv en geraffineerde doorkijk naar de keuken. Het interieur van de keuken en de kastenwanden zijn op maat gemaakt.

 

Via een open trap met zwevende treden uit de muur komen we op de verdieping waar de master bedroom met eigen badkamer en kleedruimte aan de tuinzijde is gelegen. Aan de voorzijde bevinden nog twee slaapkamers, een voor de dochter met eigen badkamer en een gastenkamer. Via een ingesloten trap is er rechtstreeks toegang naar de open gewerkte zolderruimte met slaapkamer eigen badkamer voor de zoon.

 

Vanuit alle ruimten is er mooi contact met de tuin en het aangrenzende ruime overdekte terras. De garage is evenals het huis in dezelfde stijl aangepakt.

Datum

Ontwerp 2013, gereed 2014