Restauratie Monumentaal Kantoorpand | Maastricht

Over dit project

Over de realisatie van dit project is een boek geschreven:

Traditie en Moderne Vormgeving

De opdracht bestond uit het restaureren en geschikt maken van het pand als representatief hoofdkantoor. Het 18e eeuwse pand beantwoordt volledig aan de behoefte aan niveau en uitstraling.
Achter de statige gevel, rijk aan monumentale onderdelen, sluit de indeling perfect aan bij de programmatische behoefte. de secundaire, praktische zaken, zijn de centrale ligging in Maastricht.
Het interieur beantwoordt ten volle aan de in eerste instantie met het exterieur opgeroepen verwachtingen: een zeer zorgvuldig gerestaureerd monument. Beeldbepalend zijn daarnaast de noodzakelijke eigentijdse voorzieningen. Het is de ‘moderne vormgeving’ die contrasteert met het ‘traditionele’. Sfeerbepalend zijn ook de toegepaste materialen.Tot in het kleinste detail doordacht vormen zij de grondslag voor het totaalbeeld.

Om de authentieke bestanddelen zo min mogelijk aan te tasten, zijn de eigentijdse onderdelen door toekomstige generaties vervangbaar.
Het oorspronkelijke in elke ruimte is zoveel mogelijk behouden.

Op bijzonder zorgvuldige wijze is getracht met kunstobjecten de uitstraling en de sfeer van het pand te versterken en te vervolmaken. Daar waar ‘traditie en moderne vormgeving’ lijken te versmelten tot een uniek geheel wordt soms uitbundig, soms ingetogen aandacht gevraagd voor het werk van een kunstenaar.

Contrasten stimuleren en maken het ‘gesamtkunstwerk’ af.
 
 
Traditie & Moderne VormgevingTraditie & Moderne Vormgeving
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Restauratie Monumentaal Kantoorpand

Hoogbrugstraat 72, Maastricht

Datum
Categorie
03. Kantoren

Deel dit met een vriend !