Over Lab32

Lab32 | Loek Stijnen

Loek Stijnen (1959-2018)

Oprichter en boegbeeld van Lab32 Architecten

 

Loek Stijnen was sinds 1983 actief in de architectenbranche. In deze tijd is aan vele projecten gewerkt, zijn samen met opdrachtgevers mooie plannen bedacht en grootse resultaten behaald. Loek stond bekend om zijn strakke visie in de architectuur. Alles draait om lijnen, om zichtlijnen.

 

Mooie vormgeving, ruimtelijk interessante oplossingen, mooie binnen-buiten relaties, fraaie zichtlijnen, eenvoudige volumes, heldere en eerlijke materialen. Dat zijn woorden die de visie van Loek kunnen beschrijven. Loek streefde continu naar een hoge architectonische kwaliteit en een minimalistische vormentaal – getuige de vele mooie projecten in binnen- en buitenland die hij heeft mogen realiseren.

 

Loek Stijnen is op 26 maart 2018 onverwachts overleden. Hij heeft gezorgd voor het mooie oeuvre van Lab32 Architecten. Het team werkt hard, gepassioneerd, en geïnspireerd door Loek, verder aan het portfolio van Lab32 Architecten.

“Loek is de vader van ons droomhuis. In het hele ontwerpproces voelde hij voor ons als een vriend. De klik die we met hem hadden was vanaf de eerste ontmoeting van hart tot hart.”

Clark Teensma

Architect

 

Clark Teensma is onze architect, hij draagt desgewenst zorg voor het hele proces. Van eerste idee tot en met de oplevering. Clark is ruim 10 jaar de rechterhand geweest van Loek Stijnen, en weet hierdoor de visie van Loek voort te zetten in de ontwerpen van Lab32. Hij werkt hard, en vol passie door aan het portfolio.

Villa De Grote Beer Geulle

Waarom kiest u voor ons?

Onze opdrachtgevers houden van moderne eigentijdse architectuur en vinden dat hun toekomstige project als een exclusief maatkostuum moet passen. Zij hechten veel waarde aan een goed advies – met ruimte voor eigen inbreng. Persoonlijke begeleiding, de kostenbewaking van het budget, kwaliteit in detail en geen verrassingen. Ook waarderen onze opdrachtgevers het totaalconcept, waarbij zij tevens een ontwerp krijgen voor het interieur en de omgeving. Er ontstaat dus een logisch geheel dat helemaal klopt.

 

Levensloopbestendigheid, wonen in combinatie met werken, flexibiliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid zijn thema’s die volop in de belangstelling staan. Wij kijken naar aspecten die de leefbaarheid verhogen, een financiële meerwaarde opleveren, en belangrijk zijn voor het milieu. 

 

Er is geen grens aan afstand. Lab32 heeft projecten ontworpen in het uiterste puntje van Zuid-Limburg, maar ook in West-Friesland en ver over de grens in België.

 

Hoe doen wij dat?

Het begint met een vrijblijvende kennismaking. Is er de “klik” dan stellen wij U graag voor om vervolgafspraak te maken. Na bestudering van uw wensen, het budget en de locatie maken wij een eerste schetsimpressie. Het design is altijd uniek en afgestemd op uw persoonlijke wensen. Als U enthousiast bent over het ontwerp werken wij dit verder uit tot voorlopig ontwerp en maken een kostenoverzicht. Na het definitief ontwerp gaan wij verder met de bestektekeningen, inclusief alle detailleringen. Hiermee vragen wij voor U de bouwvergunning aan conform het bouwbesluit inclusief de nodige berekeningen.

 

Wij maken als extra service, binnen het gangbare honorarium, schetsen van het interieur, de verlichting en de omgeving. Hierdoor is uw project compleet. Als alle plannen compleet zijn uitgewerkt en beschreven kunnen wij voor U het geheel aanbesteden bij de aannemers en de onderhandelingen voeren tot en met het uitvoeringscontract.

 

Wanneer het zover is dat uw project werkelijkheid wordt, kunnen wij voor alle communicatie met de aannemer zorgen, toezien dat er ook gebouwd gaat worden wat er op de uitvoeringstekeningen staat, en alle financiële zaken regelen, inclusief de oplevering en nazorg.

 

Lab32 Architecten is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA).