title

PORTFOLIO

 

Villa Wijnhoven | Velden-Venlo

Categorie: 01. Villa's en woonhuizen

Villa Wijnhoven te Velden

Marja en Leon Wijnhoven, Velden

.

.

Barnwood

Strakk_logo

.

.

.

.

Datum

Design 2013, gereed 2014

Over

Het Landroverhuis is een stoere vrijstaande villa in Velden gemeente Venlo met Barnwood als robuuste sfeerbepaler.
 
​Op een prachtige locatie, net buiten Venlo, ligt het plan “De Vilgert”. Hier zijn een aantal vrije kavels uitgegeven waarvan onze opdrachtgevers er twee kochten. Kenmerken voor de buurt is de rustige, kindervriendelijke ligging en de vrijheid met uitzicht over het landschap aan de achterzijde. De opdrachtgevers wilden graag een stoer en robuust huis dat tegen een stootje kan en dat bovenal de voorliefde voor het buitenleven in zich had.

Het concept bestaat uit twee volumes gescheiden door een centrale hal met lichtstraat welke de as vormt met uitzicht richting de tuin, het landschap, het hart van het huis en het riante overdekte terras. Het tweelaagse volume met op de verdieping de slaapvertrekken en op de begane grond de woon- en eetkamer is volledig onderkelderd. Hier bevindt zich een ontspanningsruimte die aansluit op de patio met trap richting het terras. In het eenlaagse volume zitten aan de voorzijde de garage met aansluitend de bijkeuken, de werkkamer aan het overdekte terras en aan de tuinzijde de wellnessruimte.

Het huis opent zich aan de tuinzijde met grote raampartijen richting het landschap en mede door het riante overdekte terras met lamellen dak ontstaat een sterke relatie binnen-buiten die het hele jaar door gebruikt kan worden en het buiten leven mogelijk maakt.

De gevels zijn strak, modern en minimalistisch vormgegeven in metselwerk en Barnwood als sfeerbepalende invulling. Barnwood is afkomstig van Canadese schuren (Barns). Als gevelbekleding past dit perfect in het duurzame cradle-to-cradle principe. De gedachte hierbij is dat gebruikt materiaal dat zijn functie heeft verloren in de ene toepassing, een nuttige functie krijgt in een volledig nieuwe toepassing, zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen. Zowel het metselwerk als ook de Barnwood lopen binnen en buiten door en te samen met de betonnen vloeren bepalen ze ook de sfeer in huis.

Het interieur is volledig in harmonie met de villa en past perfect bij de minimalistische esthetiek die de opdrachtgevers nastreefden. Stoer en puur design gecombineerd met zeer hoogwaardige natuurlijke materialen.

Het verlichtingsplan is naar eigen ontwerp waarbij vooral veel aandacht is besteedt aan de integratie van alle bijkomende onderdelen in het plafond zoals speakers, luchtspleten, signaleringen en dergelijke.

Automatisering en Energie. Dankzij de toegepaste domotica kunnen alle systemen en installaties bediend worden. Via centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden. De villa is voorzien van een warmtepomp met aardwarmte in combinatie met een luchtbehandeling met warmte terugwinning. De duurzame warmte via vloerverwarming zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te reguleren. De gevels en daken zijn hoogwaardig geïsoleerd en de grote glasoppervlakken hebben tripple beglazing. Het overdekte terras en de automatische zonwering zorgen ervoor dat in elk jaargetijde naar eigen wens gebruik kan worden gemaakt van zonnewarmte. De lichtstraten, die een bijzondere beleving aan de ruimtes geven, zijn voorzien van zonwerende beglazing en screens. Door de installaties te optimaliseren en een zeer goed gedetailleerde gebouwschil te maken is een zeer energie-efficiënte en comfortabele woning gerealiseerd.

Alles is ontworpen en er is niets aan de toeval overgelaten. Daardoor is er met recht sprake van een exclusief maatkostuum met optimaal wooncomfort.

 

 
Villa WijnhovenVilla Wijnhoven
Villa WijnhovenVilla Wijnhoven
Villa WijnhovenVilla Wijnhoven
Villa WijnhovenVilla Wijnhoven
 

Barnwood
In de 19e eeuw bouwden boeren grote houten schuren (Barns). Ruim 200 jaar later worden deze – inmiddels overbodige – schuren zorgvuldig gesloopt waarna het Barnwood wordt verwerkt tot onder andere deze prachtige houten gevelbekleding.
 
Canadian Barn
 
Op de foto een Canadian Barn. Barnwood gevelbekleding past perfect in het cradle-to-cradle principe. De gedachte hierbij is dat gebruikt materiaal dat zijn functie heeft verloren in de ene toepassing, een nuttige functie krijgt in een volledig nieuwe toepassing, zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen!

 
 
 

Deel dit met een vriend !