title

Over Lab32

 

 

Wij zijn Lab32

 
 

Loek Stijnen Architect BNA

Lab32 architecten is een dynamisch en gepassioneerd team dat onder leiding staat van architect Loek Stijnen. Op deze site vindt u een overzicht van ons veelzijdig werk dat we voor zowel zakelijke als de particuliere opdrachtgevers hebben mogen realiseren. Wij zijn trots op ons werk en bieden u graag op deze site een rondleiding aan. U krijgt dan een goede indruk van onze visie en gebruik van ruimte in wonen, werken en recreëren. Heeft U vragen, neem dan gerust contact met ons op, wij staan U graag te woord. Wij hopen dat u geïnspireerd raakt door ons werk.

Lab32 architecten werkt met veel plezier aan uiteenlopende opdrachten. Sinds 1983 zijn wij actief in de architectenbranche. In deze periode is aan vele projecten gewerkt, zijn samen met onze opdrachtgevers mooie plannen bedacht en grootse resultaten behaald. Hierin speelt de opdrachtgever de centrale rol. Wederzijds respect maar vooral wederzijdse inspiratie is nodig. Met een gezonde dosis eigenzinnigheid wordt het dialoog aangegaan en gewerkt aan de ultieme oplossing. Elk project heeft haar specifieke kwaliteiten, haar historie maar ook haar beperkingen en financiële kanten.

 

G-house Reeuwijk
 
 
Villa
 
 
K-house Venray

U heeft plannen om te gaan bouwen?

Waarom wij?

Onze opdrachtgevers houden van moderne eigentijdse architectuur en vinden dat hun toekomstige project als een exclusief maatkostuum moet passen.
Mooie vormgegeven, ruimtelijk interressant oplossingen, mooie relaties binnen-buiten, fraaie zichtlijnen, open-dicht, hoog-laag, heldere en eerlijke materialen zijn daarbij sleutelwoorden. Daarnaast hechten zij veel waarde aan een goed advies met ruimte voor eigen inbreng, persoonlijke begeleiding door de architect, de kostenbewaking van het budget, kwaliteit in detail en geen verrassingen. Onze opdrachtgevers waarderen ook het totaalconcept, waarbij zij tevens een ontwerp krijgen voor het interieur en de omgeving. Er ontstaat een logisch geheel dat helemaal klopt.
Levensloopbestendigheid, wonen in combinatie met werken, flexibiliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid zijn thema’s die volop in de belangstelling staan. Aspecten die de leefbaarheid van het verhogen, een financiële meerwaarde opleveren en belangrijk zijn voor het milieu en onze aarde.
In het kader van duurzame en energiezuinige oplossingen werken wij vaker samen met NES en beperken ons hier tot een verwijzing naar de uitgebreide uitleg van de mogelijkheden op hun website.
Er is geen grens aan afstand. Lab32 heeft projecten ontworpen in het uiterste puntje van Zuid-Limburg tot Harlingen in West-Friesland en ver over de grens in België.

Hoe doen wij dat? Wij dragen desgewenst zorg voor het hele proces. Van eerste idee tot en met de oplevering. Het begint met een vrijblijvende kennismaking. Is er de “klik” dan stellen wij U graag voor om vervolgafspraak te maken. Na bestudering van Uw wensen, het budget en de locatie maken wij een eerste schetsimpressie. Het design is altijd uniek en afgestemd op Uw persoonlijke wensen. Als U enthousiast bent over het ontwerp werken wij dit verder uit tot voorlopig ontwerp en maken een kostenoverzicht. Na het definitief ontwerp gaan wij verder met de bestektekeningen, inclusief alle detailleringen. Hiermee vragen wij voor U de bouwvergunning aan conform het bouwbesluit inclusief de nodige berekeningen.

Wat doen wij verder? Wij maken als extra service binnen het gangbare honorarium schetsen van het interieur, de verlichting en de omgeving. Hierdoor is uw project compleet.

Daarnaast! Als alle plannen compleet zijn uitgewerkt en beschreven kunnen wij voor U het geheel aanbesteden bij de aannemers en de onderhandelingen voeren tot en met het uitvoeringscontract.

Dan is het zover! Uw project gaat werkelijkheid worden. Wij kunnen tijdens de uitvoering zorgen voor alle communicatie met de aannemer, toezien dat er ook gebouwd gaat worden wat er op de uitvoeringstekeningen staat en alle financiële zaken regelen inclusief de oplevering en nazorg.

 

Bankgebouw Hub Dassenplein Sittard-Geleen
De klant centraal, Stadskantoor en bankgebouw te Sittard:

3W vastgoed: “…gezien de prominente locatie voor het bestaande gemeentehuis in combinatie met de investeringsproblematiek en de technische problemen is destijds naar een architectenburo gezocht dat enerzijds een verfrissende eigentijdse architectuur kon bedrijven en anderzijds met 3W Vastgoed het project binnen vooraf vastgestelde financiële en technische kaders kon brengen…” 
 
>> Lees de referentie

 

Villa Paas Heerlen
De klant centraal, particulier woonhuis te Heerlen:

Henk en Maria Paas over onze samenwerking: “…inspirerend, interactief, vermoeiend, intensief, creatief, ondersteunend, raadgevend, confronterend en soms een beetje eigenwijs,…….het betekende de start van een intensieve en inspirerende samenwerking met als resultaat het huis waar we nu al 4 jaar dagelijks van genieten…” 
 
>> Lees de referentie

 


De klant centraal, Tandartsenpraktijk te Didam:

Tandartsen van den Berg en Klasen: “…De architect heeft in zijn ontwerp op een zeer kundige wijze onze wensen kunnen combineren met aansprekende moderne architectuur…een fantastisch eindresultaat… ”
 
>> Lees de referentie

 

Villa De Grote Beer Geulle kantoor Lab32 en MLBK

Lab32 architecten werkt continu aan een hoge architectonische kwaliteit. Rekening houdende met programma, locatie, opdrachtgever en gebruik ontwikkelen wij voor elk project een uniek en exclusief maatkostuum. Lab32 architecten heeft een moderne eigentijdse visie over architectuur. Het werk kenmerkt zich door horizontale en lengte ondersteunende elementen, eenvoudige volumes, minimalistische vormentaal, heldere en eerlijke materialen en herkenbare verhoudingen. De menselijke maat is in alle gebouwen terug te vinden. Lab32 architecten heeft daarnaast ook veel aandacht voor bouwkundig kwalitatieve vormgeving, duurzaam- en energiezuinig bouwen, klantgerichte service en kwaliteit in detail. Wij houden alle facetten, tot en met de werktekeningen in eigen hand en gaan indien noodzakelijk op specialistisch gebied samenwerking aan met professionele partners. Wij zijn net zo groot als U wilt dat wij zijn. Lab32 architecten werkt met een hecht team en streeft ernaar om steeds weer de lijnen met de opdrachtgever héél kort te houden. Dat betekent: veel persoonlijk contact, altijd bereikbaar zijn en midden op de werkvloer staan. De vakdisciplines zijn stedenbouw, architectuur, interieurarchitectuur, vormgeving en inrichting, tuinontwerp, design keukens en design produkten.
Lab32 architecten is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten. (BNA)

 
 
 
Ontdek al onze projecten  
 

Deel dit met een vriend !